2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başlıyor

2019-2020 Akademik yılı Mevlana Değişim Programı Başvuru Takvimi aşağıdaki şekildedir;

Başvuruların Alınması: 21 Şubat - 4 Mart 2019 (4 Mart dahil)

Yabancı Dil Sınavları : 8 Mart 2019 CUMA günü yapılacaktır.

*Başvurular aşağıda belirtilen belgelerle birlikte İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MEVLANA KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NE şahsen yapılacaktır. (Beyazıt-İÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Binası)

*Programa Başvuracak Öğrencilerimiz İçin Başvuru Belgeleri ve Detayları;

1-) Aday Öğrenci Başvuru Formu (Formu bilgisayar ortamında doldurup, renkli çıktısını alınız. (Form için TIKLAYINIZ)

2-) Bir adet vesikalık fotoğraf

3-) Transkript (Önemli Not: En son bitirdiğiniz yarıyıl değerlendirmesini içeren güncel transkript kabul edilecektir.)

*AGNO Şartları;

• Lisans öğrencileri için 2,5/4
  • Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için 3.00/4

4-) Nüfus Cüzdan fotokopisi

5-) Öğrenci Belgesi

6-) Yabancı dil belgesi (Önemli Not: Son iki yıl içinde alınmış, tercih edilen Üniversitenin/Üniversitelerin öğrenim diline ait, YDS veya TOEFL-IBT belgesi)

7-) Yabancı Dil Belgesi olmayan adayların başvuru yapacakları dil için Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formunu yine bilgisayar ortamında doldurup renkli çıktısını alarak başvuru belgeleriyle birlikte koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. (Form için TIKLAYINIZ)

Not 1-) Yabancı Dil Yeterlilik düzeyi 50 puandır. (TOEFL iBT için 60 puandır).  Yabancı Dil Yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanına sahip öğrencilerin programa başvuru yaparken yabancı dil sınavına da başvuru yapmaları gerekmektedir.

Not 2-) Başvurulara esas olan anlaşmalar listesi, başvurular başlamadan önce web sitemizde yayınlanacaktır. Lütfen “Anlaşmalarımız” listesini başvuru yapmadan önce mutlaka inceleyiniz.

Başvuruların başlayacağı 21 Şubat Perşembe gününe kadar duyurularımızı sıklıkla ziyaret ediniz. Olası güncellemeler sadece duyurularımız üzerinden yapılacaktır.

Yabancı Dil Sınavına da Başvuracak Öğrencilerimiz İçin;

1-) Mevlana Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği için Yabancı Dil Sınavları 8 Mart 2019 Cuma günü iki oturum halinde gerçekleştirilecektir:

• 1.Oturum:  İngilizce Sınavına girecekler için sınav Saat: 10:00’da yapılacaktır. (10.00-12.30)
  • 2.Oturum:  Diğer Dillerden sınava girecekler için sınav Saat: 13:30’da yapılacaktır. (13:30-16:00)

2-) Bir aday, Üniversite tercihlerini göz önünde bulundurarak hem İngilizce sınavına hem de 2. oturumda belirtilen dillerden maksimum bir tanesini seçerek bu dilin sınavına başvurabilir. Tek bir dilden sınava girmek isteyen adayların yabancı dil formundaki yabancı dil sınav tercihleri alanında bulunan 1. tercih kısmını doldurmaları yeterlidir.

3-) Adayın bir Üniversite tercihi için iki dilden de sınava girmesi durumunda ilgili tercih için yüksek olan puanı geçerli sayılır.

4-) Tercih edilen kurumda öğrenim dili Türkçe ise, adayın o tercihi için transkriptinde bulunan Türk Dili ders notu kullanılacaktır.

5-) Adayın Mevlana başvurusunun geçerli sayılabilmesi için aday, ilgili dil sınavından minimum 50 puan almalıdır. (Önemli Not: Bir tercihi için iki dilden sınava giren adayın dil puanlarından ikisi de barajın altında kalırsa adayın başvurusu değerlendirmeye alınmaz. Biri barajın altında kalırsa ve diğer dil puanı barajın üstünde olursa barajı geçen puan dikkate alınır. İki puan da barajın üzerindeyse yüksek olan puan esas alınır ve bu puan kullanılarak Adayın Mevlana puanı hesaplanır.)

6-) Yabancı Dil Sınavlarının hangi dillerden olacağı ve yapılacağı yerler sınav tarihinden önce İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından duyurulacaktır.

7- Yabancı dil sınavına girip yine yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanı alan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

8-) Yabancı Dil Sınav Yerleri ve Sonuçları İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nün web sitesinden duyurulacaktır.